Körskortslektioner när man redan har körkort

korkort
Tycker du det är klruigt att starta i backe eller fickparkera? Avstår du från att backa med släp och eller runt hörn? Ber du någon annan köra om du ska in i storstadstrafiken eller ligger du alltid kvar i högerfilen på motorvägen? Lämnar du bilen hemma när det är halt väglag eller risk för mörkerkörning? Gör din osäkerhet i trafiken att du allt oftare väljer bort körningen? Då är du inte ensam. Många personer med aktuella körkort upplever att de, trots sitt rosa plastkort, inte har helt aktuella körkunskaper. De som tog sitt körkort för många år sedan, som kanske inte kört på länge eller som inte haft anledning att regelbundet använda alla körmoment kan känna sig osäkra bakom ratten. Att då ha möjlighet till några stärkande körlektioner kan ge nytt mod och ny kompetens för att utveckla sin körning.

De flesta trafikskolor erbjuder en kortare "uppdatering" av körkortsutbildningar för personbil. Antingen kan man då öva lite på det mesta eller ta några enstaka lektioner för att öva på något särskilt moment tillsammans med en behörig trafiklärare och i en bil med dubbelkommando (dvs pedaler och speglar även vid passagerarsätet). Priset för en sådan körlektion varierar, men vanligen kostar en timmes körning på trafikskola mellan 600-700 kronor. Ofta är det billigast på små orter och ibland kan en dyr timme visa sig vara en bättre investering om körläraren är precis den du behöver. Vissa skolor erbjuder lektioner om 40 minuter och vissa skolor kör i 70-80 minuter per gång så kolla hur många minuter du får till vilket pris.

Självklart kan vissa trafikskolor öven erbjuda liknande uppdateringslektioner för andra körkort så som MC-kort eller C-körkort för tung lastbil. Att ringa och fråga en etablerad och duktig trafikskola kostar aldrig något!