Imorgon tar MTR och SJ över resenärer, förare och tågvärdar

tåg
Förra året vann nya bolag upphandlingarna om pendeltågstrafiken i Stockholm och regionstågen i Bergslagen. Eller nya och nya ... bolagen som tar över är på inget sätt orutinerade:

Stockholmstågen som kört SL:s pendeltåg i Stockholmsregionen lämnar nu över till MTR Nordic som sedan länge sköter tunnelbanetrafiken. Från och med imorgon och i tio år framöver (!) kommer MTR köra pendlare mellan mer än 50 stationer som Gnesta och Nynäshamn i söder, Stockholms central i centrum, Bålsta och Uppsala i norr samt på helt nya spår längst framtidens citybana. Varje vecka görs mer än 2 miljoner resor med pendeltågen så det är en omfattande verksamhet som byter aktör!

Från samma dag - och också i tio hela år - tar SJ över den regionala tågtrafiken i Bergslagen från Tågkompaniet. SJ har lovat att fortsätta sköta lokaltrafiken minst lika bra som tidigare aktörer och alla som arbetat på de aktuella sträckorna har erbjudits att byta arbetsgivare från Tågkompaniet till SJ. Förhoppningsvis blir därmed den som är behörig tågvärd eller utbildad lokförare kvar, liksom alla tåg och samma goda service på spåren.

Resenärerna kommer troligen inte märka så jättestor skillnad, varken på Stockholms pendeltåg eller på tågen i Bergslagen.

(Bild SLL)