Hjulklapp redan utdelad

korkort
Om en vecka är det den stora dagen då tomten delar ut julklappar till stora och små. Men redan för några veckor sedan delades årets "Hjulklapp" ut.

Den prestigefyllda hjulklappen - en utmärkelse för innovation och drivkraft för säkrare och bättre trafiklösningar - delas varje år ut av Motormännens Riksförbund. Tidigare år har hjulklappar tilldelats utvecklare av exempelvis krockkuddehjälmen Hövding för cyklister, trötthetsvarnare för bilister, alkobommar och reflexvästar. Hjulklappsvinnarna är alltså, som synes, en betydelsefull skara.

Årets Hjulklapp 2016 gick till Christina Lampe-Önnerud som fick utmärkelsen för utvecklingen av ett supereffektivit och möiljövängligt litium-jon-batteri, med extra lång livstid, god prestanda och hög säkerhet. Batteriet är tänkt att användas i bilar, bussar, grävmaskiner och och andra fordon. Läs mer om Lampe-Önneruds batteri via denna länk.

Batteriet är dessutom både billigare och ger längre "körtid" än de som traditionellt används vilket kan bidra till att fler vardagsbilister väljer att ta steget från bensindriven till eldriven bil. Det är en utveckling som Motormännen och många andra gärna ser i framtiden!

(Bild från Motormännen)