Gör både båten och båtföraren redo för sjön!

sjöfart
Många runt om i Sverige ägnar nu helgdagarna åt att putsa och iordningsställa sin båt efter vintervilan. Man rengör, reparerar, återställer och fyller på det som behövs till vårens och sommarens äventyr til sjöss. Att ha en trivsam, välfungerande och sjösäker båt är naturligtvis alla båtförares vilja - men tänker alla även på att fylla på och putsa på sina egna "båtförarskills"?

Om det var länge sedan du gick en båtförarkurs eller om du bytt upp dig till en större eller snabbare båt inför årets säsong kan det vara läge att gå en båtförarutbildning. Den som framför en båt som är längre än 12 meter måste ha ett så kallat Kustskepparintyg, men även andra rekommenderas att skaffa exempelvis Båtförarintyg för mindre fritidsbåtar, Höghastighetsintyg för hantering av snabba motorbåtar eller gå en radarutbildning för avancerad navigation.

Mer tips om dessa certifkat och utbildningar får du genom att klicka på ovanstående länkar. Se till att du vet vad som gäller så att både du och din båt är redo i god form för årets turer till sjöss och till havs.