Fler lockas av maskiner och maskinförarutbildningar

truck-maskin
Förra helgen anordnades den stora maskinmässan Load Up North i Skellefteå. Där och då samlades drygt 6500 besökare bland stora (och små) maskiner, mer än 150 utställare och montrar från många olika maskinleverantörer, entreprenörer och tillverkare. Exempelvis stod både Caterpillar och Volvo på plats och Swecon var först med att boka in sig även för kommande år! Intresset och engagemanget för eventet har ökat varje sommar sedan starten för en handfull år sedan.

Mässgeneralen Bo Sandström är extra nöjd med den nya rekryterings- och utbildningssatsningen som i år involverade både skog, entreprenad och anläggning. Första och andra mässdagen bussade man in niondeklassare som fick gå runt en slinga med stationer som planerades och fixades av arrangörer och andra intressenter tillsammans. Meningen var främst att väcka intresse och nyfikenhet för maskinbranschen, men även att informera unga människor om vägen till bra maskinförarutbildningar och möjligheter att få köra maskiner av olika slag.

Genom besöket på Load Up North fick ungdomarna lära sig mer om branschen men också prova att köra i simulator, provköra riktiga maskiner och prata med folk aktiva i branschen.

Nästa år kommer eventet arrangeras igen. Då satsar man på att utveckla koncepten kring ”Meet Up” och ”Rekryterings-utbildnings-satsning”. Man vill även utöka utbudet och publiken. Därför tänker man ta dit värstingarnas värstingar inom maskinvärlden och ordna ett hejdundrande truckmeet. Håll utkik efter det!

Foto: Load up North