Stipendier har gett fler MC-kort

korkort
Att ta MC-kort och köra hoj är en dröm för många. Alla har dock inte möjlighet, dels kan det vara svårt att finansiera ett motorcykelkort och dels kan det vara svårt att hitta någon att köra med. Detta vill många motorcykelentusiaster hjälpa till att lösa. Några som de senaste åren engagerat sig lite extra för att ge fler möjlighet att köra hoj är försäkringsbolaget Svedea.

Svedea är ett av Sveriges ledande försäkringsbolag med MC-försäkringar som specialitet. De säger själva att de har ett passionerat förhållande till sina specialområden där motorcyklar är ett. Som entusiaster och experter hoppas de ge bättre service och snabbare hantering när deras kunder bheöver. De vill även aktivt bidra till att fler får uppleva ett liv som hojåkare. Därför har de sedan 2011 delat ut stipendium till blivande MC-förare. Man kan söka stipendiet och genom det få hjälp till ett MC-kort! Allt för att främja tillväxten av Sveriges motorcykelgemenskap.

I år sökte 1500 personer Svedeas stipendium och sex lyckliga personer tilldelades en motorcykelutbildning. I juni avslutade stipendiaterna sin intensivutbildning och de flesta blev snabbt klara med sina MC-kort. Så i sommar har flera nya förare varit ute på sina hojar!

Sedan starten 2011 har 30 personer fått sina MC-drömmar uppfyllda genom stipendiet och nästa år kommer nya medel att delas ut. Ansökningsperioden för 2018 öppnar i samband med MC-mässan i januari. Då kan du ta chansen att söka!