Dags att skaffa eget körkort till sommaren

korkort
Knappt 12 veckor - alltså lite mindre än 3 månader - återstår nu till Valborgsmässoafton. Valborgshelgen i slutet av april brukar traditionellt räknas som vårens intåg i Sverige; då eldas vinterns lövhögar upp, vårstrumporna dras på och sommarjackan kan komma fram ur garderoben.

Den som smider storslagna planer för våren och sommaren har nu alltså begränsad tid på sig att uppnå sina mål. Att komma i badkläderna och att ta körkort brukar vara några av de vanligaste förhoppningarna inför den kommande sommaren. Och inget av det brukar gå i en enkel handvändning.

Hur lång tid det tar att skaffa B-körkort varierar naturligtvis efter hur mycket du redan kan, vilken hjälp du får med praktik och teori, samt - inte minst - hur mycket tid och engagemang du själv lägger på att skaffa ditt efterlängtade körkort.

Körkortselever på trafikskolor behöver i genomsnitt 2-3 månader för att skaffa sitt färdiga kort, så du som planerar att ta körkort till sommaren behöver sätta fart NU! En del trafikskolelever börjar med att övningköra hemma medan andra tycker det känns tryggare att starta med några lektioner hos en erfaren trafiklärare. Oavsett hur man väljer att lägga upp sin körkortsutbildning visar statistiken att de som lyckas allra bäst är de som inhämtat både praktiska och teoretiska kunskaper på en trafikskola. Att fixa körkortet som "privatist" är mycket klurigare eftersom man under sin utbildning inte har riktigt samma professionella stöd och vägledning.

Alltså; Om du tänkt köra bil på egen hand i sommar är det nu hög tid att skaffa körkort. Läs mer om den bästa vägen till ditt körkort genom denna länk. Där får du massa tips om vad som krävs, hur du kan göra och var du kan börja.

Starta här och nu så ses vi på vägarna i sommar!