Vinn pengar till körkort

korkort
Fram till 24 april ordnar MHF, Motorförarnas Helnykterhetsförbund en Instagramtävling där ungdomar mellan 16-25 år inbjuds att skapa och instagramma filmsnuttar, foton, teckningar och texter på temat "Så hindrar jag en fyllekörning". Tävlingsvinnaren får presentkort till trafikskolor och körkortsutbildningar.

Uppmaningen för att öka medvetenheten kring fyllekörningar och möjligheterna att minska olyckor ser ut så här:

"Varje år dör minst 60 personer på grund av alkohol och droger i trafiken. Det sker 12 500 fyllekörningar per dag. Hur stoppar vi det? Går det att hindra någon som tänker köra full? Hur gör du för att stoppa någon i din närhet som vill köra bil, moped eller annat fordon påverkad?(...) Sätt ihop en kort film, eller arrangera ett foto som illustrerar hur man bäst stoppar en fyllekörning"

Texten, bilden eller filmen ska läggas på en öppen instagramprofil och taggas med #körintefull samt @mhf.se för att vara med i kampen. De tre bästa illustrationerna vinner sammanlagt 10 000 kronor i presentkort till körkort och körkortskurser. MHF utser vinnarna och väljer tillsammans med dem ut passande trafikskolor där presentkorten kan lösas in.

Instagraminläggen ska publiceras senast 24 april och vinnarna presenteras på Trafiknykterhetens dag 18 maj. Denna dag hålls manifestationer mot rattfylleri i hela landet och tankar sänds till alla som drabbats av rattfylleriolyckor och deras anhöriga. Alla priser sponsras av Körkortonline.se.

Bilden är hämtad från MHF:s hemsida där även mer info om tävlingsdetaljerna finns.