Piloter har extra lånemöjlighet hos CSN

flyg
Du som läser en hel eller delar av en pilotutbildning på godkänd skola/högskola har möjlighet att få utökat lån från CSN avseende merkostnader i samband med utbildningen. Sedan sommaren 2015 är maxbeloppet för detta lån högre än tidigare och studenter har nu möjlighet att låna till undervisningsavgifter på upp till 341.760 kr, avseende 2015. Dessutom kan du få sk merkostadslån för att finanisera provavgifter, certifikatkostnader samt läkarundersökningar och läkarintyg som är krav på utbildningen. Tillåtna lånesummor för detta höjdes alltså i somras – en dörröppnare för fler blivande flygare att finanisera kostsamma studier. Men ansökan om extra lån måste lämnas in snarast!

Du ansöker själv om merkostnadslånet på ”Mina sidor” hos CSN, och det är mycket viktigt att du gör det innan utbildningen är avslutad. Om du söker före eller under din pågående utbildning har du möjlighet att få ökat lån för alla veckor och omkostnader, om du söker i efterhand kan endast fyra veckor tillbaka i tiden räknas. Praxis är att du endast får utökat lån för den utbildning och de utbildningsveckor du redan har annat studiemedel.

Så här kring terminsslut vill vi påminna om att inte missa detta erbjudande om en större lånesumma från CSN och mindre betungande finanisering av dina studier – se till att söka innan din utbildningstid är avslutad.

Exempel från CSN: