Framtida transporter av alla slag berörs i Almedalen

flyg korkort truck-maskin tåg
Idag inleds årets version av Almedalsveckan i Visby. Från att ha varit en vecka där partiledarna höll sina sommartal har evenemanget utvecklats till Sveriges absolut största politiska mötesplats. I år erbjuds över 4000 seminarier, mötesplatser och intervjusessioner. Samhällsfrågor och aktuella ämnen presenteras och debatteras i en demokratisk och öppen anda. De som håller i det breda programutbudet är ett stort antal av Sveriges intresseorganisationer, företag, reprsentanter från näringslivet och från myndigheter. Och naturligtvis är alla riksdagspartier och andra politiska sammanslutningar på plats.

En av de myndigheter som deltar på flera sätt och med ett brett utbud av seminarier är Transportstyrelsen. Hos dem kan du lyssna och samtala om hur Sverige ska kunna nå nollvisionens mål, hur drönare ska kunna bli en integrerad och positiv del av framtiden, vilka miljömål som måste ges större fokus och du kan även delta i ett par evenemang rörande självkörande bilar; hetaste frågan är huruvida lagar och infrastruktur kommer att hinna med utvecklingen av de självkörande bilarna?

Företag, föreningar och myndigheter med intresse kring bil, flyg, tåg, båt och maskiner kommer säkerligen titta in och debattera hos Transportstyrelsen. De kommer även ordna egna evenemang där du som Almedalsbesökare är välkommen. Heta ämnen som framtiden biltrafik, MC-säkerhet, drönare, flygregler, höghastighetsjärnväg, tågutveckling, båtliv, sjösäkerhet, arbetsmarknad för transport och entreprenad kommer självklart vändas ut och in. Missa inte det!

Om du inte kommer att vara på plats under Almedalsveckan kan du klicka på länkarna ovan och läsa våra aktuella artiklar om nollvisionen, drönare och självkörande fordon. De ger en liten smak av veckans debatter i Visby.